fbpx

Amusecups met ossenworst

Zo maak je de amusecups met ossenworst.

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de prei in stukken van 10 cm en daarna in de lengte in hele dunne reepjes. Snijd de bospeen, augurken en ui eerst in dunne reepjes en dan in kleine blokjes. Meng de wortel, augurk en ui door elkaar.

Meng de Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt samen met suiker, zout en 1/2 dl water. Voeg de gesneden prei hieraan toe en laat dit 5 minuten trekken.

Snijd de ossenworstjes in 4 gelijke stukken en draai ze tussen twee handen tot balletjes. Leg de balletjes in de cups.

Meng de mayonaise met kerriepoeder en mosterd door elkaar, samen met een eetlepel water.

Druppel de mayonaise over de ossenworstballetjes heen en verdeel daar overheen de wortel, augurk en ui. Maak de cups af met de sliertjesprei uit het zuur.

Eet smakelijk!