De gezichten achter Tromp & Rueb

 

Krista Boots

“Gezond eten:
een kwestie van variatie en balans”

Veel van de recepten op de website van Tromp & Rueb zijn van de hand van Krista Boots. Zij is natuurvoedingskundige. De gerechten in haar recepten zijn niet alleen heel smakelijk, maar ook heel gezond. Krista: “Eten moet om te beginnen natuurlijk wel lekker zijn. Juist azijn is belangrijk voor de smaak. Niet alleen voor het ‘zuur’, maar het versterkt ook de andere smaken. Hierdoor ontstaat een natuurlijk evenwicht tussen zoet, zuur, zout en bitter. Balans is in de voeding een belangrijk uitgangspunt.” Lees verder

Willem Wit

“Azijn brouwen, een eeuwenoude traditie”

Azijn brouwen is een oud ambacht. Het bestaat al vele honderden jaren. De kennis en de fijne kneepjes van het vak gaan over van generatie op generatie. De basis van de verschillende Tromp & Rueb azijnen is natuurazijn. Willem Wit is meesterbrouwer van Tromp & Rueb. Wit: “Ik vertel graag over mijn vak, maar ik kan natuurlijk niet alles prijsgeven. De details van mijn werk en van de azijnrecepten zijn geheim, maar in grote lijnen kan ik natuurlijk wel wat zeggen. Het is een boeiend vak en als brouwers van de verschillende soorten Tromp & Rueb azijn zijn we trots op het eindresultaat.” Lees verder

Gerrit van Kalsbeek

“De geschiedenis van een azijnmerk met verschillende smaken”

Ongeveer 25 jaar geleden maakte Gerrit van Kalsbeek, salesmanager Vinegar bij Burg Groep, kennis met De Gulpener azijn & mosterdfabriek. Van Kalsbeek: “De fabriek in Gulpen had de authentieke geur van kruiden, azijn en mosterd, ik weet dat nog goed. De productie van natuurazijn vond onder andere nog plaats in een generator waarbij de alcohol gesproeid werd over beukenkrullen. Heel ambachtelijk. Het resultaat was een zachte en aromatische natuurazijn die bijna drinkbaar was. Naast de natuurazijn werd er ‘Oma’s kruidenazijn’ geproduceerd. Lees verder