fbpx

Appelsap van verschillende appelsoorten vormt de basis van de heerlijke appelazijn van Tromp & Rueb. Na de fermentatie van de appels tot appelcider volgt een tweede fermentatieproces.

Deze leidt tot de fruitige appelazijn van een kwaliteitsniveau zoals de brouwers van Tromp & Rueb deze vroeger al graag maakten.

“Snelle” winterstoof met chocolade

snelle winterstoof met chocolade

In deze “snelle” winterstoof zitten veel verschillende soorten groente. Geïnspireerd door het grote aanbod van chocolade in de maand december hebben we een hoofdgerecht bedacht met chocolade en lekker veel groente. In dit seizoen zijn namelijk de pastinaak, spruitjes, wortels en kool lekker van smaak. Door het toevoegen van de chocolade heeft het gerecht een fijne indringende smaak die nog lang blijft hangen.

Appelmuffins

Appelmuffins

Appels in overvloed! Goede reden om er iets lekkers van te maken samen met T&R Appelazijn. De T&R Appelazijn heeft een dubbele werking in dit recept. Enerzijds versterkt de appelazijn de appelsmaak en daarnaast zorgt het er voor dat de muffins beter gaan rijzen. De baking soda in dit recept heeft een zuur nodig om goed zijn werk te kunnen doen.

Auberginekaviaar

torta vegetariana Italiana, aubergine in tajine, auberginekaviaar, auberginecarpaccio

Serveer auberginekaviaar met walnoten en kaas op een driehoekje warm shoarmabrood, sesamcrackers of geroosterd stokbrood.

Aziatische dressing

gember, gingercocktail

Met de basisvinaigrette als beginpunt maakt Bart van Berkel een pittige Aziatische dressing met Tromp & Rueb Appelazijn.

Barbecuesaus

Bij een barbecue hoort natuurlijk ook een heerlijke barbecuesaus. Met Tromp & Rueb Appelazijn maak je deze eenvoudig zelf. Lekker voor op tafel maar ook te gebruiken als marinade voor over de spareribs.

Bonte rauwkost

bonte rauwkost

Het goede van dit recept is dat je het kunt aanpassen aan het seizoensaanbod en vooraf kunt maken.

Basis-vinaigrette

Deze vinaigrette kan gebruikt worden als basis voor meerdere dressings, maar is ook heerlijk om zo over de salade te doen.

Burger van zwarte bonen

Burger van zwarte bonen

Peulvruchten zijn een goede vervanger voor vlees. Dit komt met name door de grote hoeveelheid eiwitten, vezels en ijzer in peulvruchten. Wat veel mensen niet weten is dat zwarte bonen zich goed lenen als basis voor een burger! Zwarte bonen hebben namelijk een goede structuur met een vleesachtige bite. Door toevoeging van Tromp & Rueb Appelazijn krijgt de burger een frisse smaak en zorgt óók voor een verbetering van de spijsvertering. En dat hebben we bij peulvruchten wel nodig!

Gehaktballen met lente-ui en zoetzure tomatensaus

prei-gehakt-schotel, gehaktballen met lente-ui en zoetzure tomatensaus, zoet-zuurgehaktbrood

Gehaktballen maar dan anders…..lekker met pesto en zoetzure tomatensaus! Een verrassend heerlijke combinatie. Het zoet-zuur in de tomatensaus komt goed tot zijn recht door de smakelijke zuren uit de Tromp & Rueb Appelzijn. Door het zoete uit de Tromp & Rueb Appelzijn nog een beetje aan te zetten met de kokosbloesemsuiker ontstaat er een goed evenwicht in smaken! Natuurlijk is de zoetzure tomatensaus ook bij een tal van andere gerechten toe te voegen zoals bij pasta of vis.

 

Groene smoothie

groene smoothie spinazie

Een smoothie met Tromp & Rueb Appelazijn! Een gezonde drank met een heerlijke smaak. Je krijgt in het dagelijkse leven veel toxische stoffen binnen door onder andere milieuverontreiniging, smog en voeding. Denk maar eens aan alcohol, geraffineerde voeding en koffie. Deze toxische stoffen zorgen mogelijk voor een onbalans in je lichaam. Jouw vitaliteit krijg je onder andere weer terug door regelmatig een groene smoothie met Tromp & Rueb Appelazijn aan je voedingspatroon toe te voegen. Deze smoothie bevat veel anti-oxidanten waardoor je gemakkelijker kunt ontgiften. Voeg daar ook nog een flinke scheut Tromp & Rueb Appelazijn aan toe en er ontstaat een heerlijke smoothie die je immuunsysteem een extra boost geeft.  Tromp & Rueb Appelazijn bevat daarnaast nog veel meer gezondheidseigenschappen dus voeg maar toe die Tromp & Rueb Appelazijn!

Grove oerketchup

grove oerketchup, curry met smakelijke chilipasta

In augustus kun je de eerste tomaten oogsten maar vaak heb je er veel te veel om direct te kunnen opeten. Mooi dus om er grove tomatenketchup van te maken. In een liter tomatenketchup gaan namelijk al gauw 2 kilo tomaten.

Mexicaanse bonenschotel

Wat vaker bonen op het menu zetten is op meerdere manieren goed voor ons. Bonen bevatten namelijk veel eiwitten en vezels wat zorgt voor een langere verzadiging. Daarnaast zitten er ook nog eens veel mineralen in zoals ijzer, calcium en B-Vitaminen. Vandaar deze heerlijke mexicaanse bonenschotel.
Maar heel veel mensen kunnen bonen soms wat lastig verteren. De natuur heeft ons echter een mooie, gezonde oplossing gegeven in de vorm van azijn. Daarom voegen wij vaak aan bonen een flinke scheut T&R Appelazijn toe. De T&R Appelazijn resulteert in een prettiger gevoel als je bonen hebt gegeten.

Peren-vijgen-compote

peren-vijgen-compote, salade van peer en venkel

Een peren-vijgen-compote is heerlijk te combineren met vruchtentaartjes, kwark of een kaasplankje.

Prei-gehakt-schotel

prei-gehakt-schotel, gehaktballen met lente-ui en zoetzure tomatensaus, zoet-zuurgehaktbrood

De prei-gehakt-schotel is makkelijk klaar te maken en bijzonder smakelijk. Onverwacht gasten? Dan is dit een recept waarmee je waardering oogst.

Rode kool couscous

rode kool couscous, rode kool maaltijdsalade

Het recept van deze maand is rode kool met couscous. De combinatie van Hollandse rode kool en Marokkaanse couscous zorgt voor een uniek gerecht van uiteenlopende smaken die goed bij elkaar passen. Perfect als barbecue- of buffetgerecht bij speciale gelegenheden.

De bereiding van dit gerecht duurt ongeveer 30 tot 40 minuten. Klik op de rode kool afbeelding hierboven om het recept te bekijken.

Rode kool maaltijdsalade

rode kool couscous, rode kool maaltijdsalade

Serveer deze heerlijke rode kool maaltijdsalade met een lekker stuk brood of stokbrood en met roomboter. Hier hoort een droge rode wijn bij.

Salade van peer en venkel

peren-vijgen-compote, salade van peer en venkel

De Gorgonzolasaus geeft een Italiaans tintje aan deze salade van plakjes rijpe peer en venkel met krokante, geroosterde walnoten.

Sinaasappeldressing

sinaasappeldressing

De dressing met azijn, sinaasappel en rozemarijn is heerlijk bij een groene salade of een oosters gerecht. Lang houdbaar in de koelkast.

Smoothie van bieten met T&R appelazijn

rode bieten, rijstsalade

De maand december wordt altijd gevolgd door de onbekroonde vastenmaand januari…
Ineens willen we af van de extra pondjes en kiezen we massaal voor gezonde voeding, al dan niet middels een “goed voornemen”. Daarom deze maand een lekkere smoothie, een detoxer, met T&R appelazijn, rode biet, wortel, gember en sinaasappel.

Sperziebonen als zomerse salade

zomer salade met sperziebonen

Weleens prinsessenbonen gegeten? U zult vast zeggen: “nog nooit”. Maar de vast wel bekende Hollandse sperziebonen gaan onder vele namen, zoals ‘slabonen’, ‘breekbonen’ en dus ‘prinsessenbonen’. Die kent u dus vast wel, toch? Heerlijk om in de zomer deze bekende verse peulvruchten te eten. Zeer smakelijk wordt het als je deze prinsessenbonen combineert met de ‘koninklijke’ appelazijn van Tromp & Rueb. Hier een koninklijk gerecht, geniet ervan!

Spinaziesalade

spinaziesalade met muntdressing

Deze spinaziesalade bestaat uit veel groente, peulvruchten, feta en een romige dressing van appelazijn, munt, honing, room en olijfolie.

Spinaziesalade met muntdressing

spinaziesalade met muntdressing

Wil je een recept dat past bij de lente? Kies dan eens voor een spinaziesalade. Verse ingrediënten en dus heel gezond. Een heerlijke smaaksensatie.

Stoofpotje met koolraap

Stoofpotje met Koolraap

Heel veel groente worden lekkerder als je ze lekker langzaam laat stoven. De koolraap is ook zo een (vergeten) groente. Je komt hem steeds vaker weer tegen maar vaak weten mensen niet wat ze ermee kunnen maken. In een stoofpot of soep is het een heerlijke groente. In stoofpotjes kun je altijd gebruik maken van een beetje Tromp & Rueb azijn. Azijn is namelijk in deze stoofpotten een goede smaakverbinder en smaakversterker. Er zijn verschillende soorten azijn van Tromp & Rueb die hierbij passen, bij dit recept hebben we voor de appelazijn gekozen. De fris zure smaak uit de appelazijn maakt dit stoofpotje tot een smakelijk gerecht!

Witlofsalade met geweld(ig)e rozijntjes

witlof en rozijnen, witlofsalade

Witlofsalade, een frisse en gezonde salade, waarin alle smaken goed zijn vertegenwoordigd. De bittere witlof is de basis voor een lekkere en gezonde maaltijd. De bijzonderheid zit hem in de gewelde rozijntjes. En die rozijntjes maken een prachtige combinatie met de Tromp & Rueb appelazijn. Je laat deze appelazijn simpelweg een nachtje intrekken en dat maakt de rozijnen erg lekker zoet met een fris zure bite.
Rucola, feta, walnoten en een appel completeren de salade. Geniet ervan. Tip voor de volgende keer: die gewelde rozijntjes doen het ook prima in een appeltaart, brood of in je ontbijt!