fbpx

Italiaanse broodsalade

Zo maak je de Italiaanse broodsalade.

Ingrediënten

Bereiden

Snij de korsten van het brood af en snijd de rest in blokken. Verwijder de steeltjes van het basilicum en scheur de blaadjes in stukjes. Schep de broodblokjes om met de ui, de tomaten, het basilicum, 4 eetlepels olie en de Tromp & Rueb Kruidenazijn.

Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de helft van de plakken aubergine op middelhoog vuur in 6 minuten gaar en goudbruin. Keer ze halverwege. Schep ze uit de pan en laat ze afkoelen. Bak de andere helft van de aubergine op dezelfde wijze.

Meng de aubergine met de broodsalade en breng op smaak met peper en zout. Voeg naar smaak extra olijfolie en Tromp & Rueb Kruidenazijn toe en verdeel de salade over 4 borden. Verwarm een grillpan. Bestrijk de tonijnsteaks met 1 eetlepel olie en bestrooi met peper en zout. Gril ze 5 minuten, keer halverwege. Halveer de steaks en leg de stukken op de italiaanse broodsalade.

Eet smakelijk!