fbpx

Het is koud buiten! Dat betekent dat hoog tijd is voor lekkere, warme wintergerechten. Liefst gerechten die geen uren voorbereidingstijd vergen, maar wel vol van smaak zijn en vooral gerechten die iedereen een warm gevoel geven. Hieronder vind je een aantal overheerlijke recepten die aan al die eisen voldoen.

1 Hongaars stoofpotje
Een stoofgerecht van magere runderlappen, ui, prei en paprika. De tomatenpuree, laurier, kruidnagels en Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt geven de schotel haar heerlijke, verfijnde smaak. Door het vlees en de kruiden drie uur te laten stoven voordat je de stroganoffsaus toevoegt, trekken de smaken diep in het gerecht in.

2 Boerenkoolstamppot met cashewnoten en brie
Boerenkool met worst of bal kennen we allemaal, maar deze vegetarische variant van de boerenkoolstamppot met brie en geroosterde cashewnoten is something else!

3 Boeuf Bourguignon
Iedereen heeft wel een moeder of oma die de allerlekkerste boeuf bourguignon maakte. Grote kans dat ze dit recept gebruikte…

4 Frisse rucolastamppot met zoete aardappel
Bij stamppot denken mensen vaak aan wat ‘zwaardere’ ingrediënten, maar wist je dat je van rucola en zoete aardappel een heerlijke stamppot kunt maken? Andere benodigdheden zijn feta, zongedroogde tomaten, amandelen (cashewnoten kunnen ook) en gegrilde paprika. Klaar in (maximaal) drie kwartier en ongelooflijk lekker!

5 Winterstoofschotel met chocolade
Wat gebeurt er als je kip, pastinaak, prei, kidneybonen en chocola – en nog een aantal andere ingrediënten – in een grote pan een half uur laat stoven? Dan krijg je een overheerlijke ‘winterstoof’ met chocolade. Eet smakelijk!

6 Andijviestamppot
Hij kan nou eenmaal niet in dit lijstje ontbreken: de good old andijviestamppot. Of je ‘m nou vegetarisch, met (rook)worst, gehaktbal of spekjes eet – lekker is ‘ie altijd!

7 Runderlappen gestoofd met zongedroogde tomaten
Mét mascarpone en gegrilde paprika, zonder vleesbouillon (want: vol met zout en smaakversterkers) en mét Tromp & Rueb Appelazijn Natuurtroebel. Enjoy!

8 Stoofpotje met koolraap
Wie denkt dat stoofgerechten alleen lekker zijn voor vleeseters, heeft het mis. Deze vegetarische stoofpot van koolraap, bleekselderij, wortels, gepelde tomaten en groene linzen is een smaaksensatie!

9 Hachee
Als hekkensluiter kan deze klassieker natuurlijk niet ontbreken. Naast een groot stuk hacheevlees, heb je naast enkele kruiden en twee eetlepels Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt eigenlijk maar weinig ingrediënten nodig. Eén woord: zalig!