fbpx

Tromp & Rueb azijn is een smaakmaker

Heb je elk jaar slapeloze nachten over ‘wat je deze Kerst in hemelsnaam weer op tafel tovert?’ Je bent niet de enige! Om de voltallige familie en aanhang te verrassen met een origineel gerecht is een pittige opgave. Pittig, maar niet ondoenlijk. Laat ons je op weg helpen met een tiental lekkere, niet-al-te-ingewikkeld-te-bereiden gerechten waar je geheid de kerstshow mee steelt.

1 Gevulde courgettes (voorgerecht)
Een goed begin is het halve werk, zeggen ze ook wel. Met andere woorden: zorgen dat je voorgerecht een echte knaller is, is essentieel. Dat komt helemaal goed met dit verrassende, smakelijke voorgerecht waarbij je courgette vult met tomaat, rode ui, peterselie, feta en ansjovis. Door een flinke scheut Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt aan het ansjovis-tomaat-mengsel toe te voegen, krijgt het geheel een subtiele, frisse smaak.

2 Amusecups met ossenworst (voorgerecht)
Vroeger was het heel normaal om tijdens een verjaardag een plankje met kaasblokjes en plakken ossenworst te serveren. Vandaag de dag wijken mensen vaak uit naar iets meer ‘exclusieve’ snacks en juist daarom is dit voorgerecht een mooie knipoog naar vervlogen tijden. Benodigdheden: ossenworst, prei, bospeen, augurk, mayonaise en nog een handjevol ingrediënten. Resultaat: een heel lekker voorafje waar je niet oneindig lang voor in de keuken hoeft te staan, dat er leuk uitziet en bovenal heel erg lekker is.

3 Auberginekaviaar (voorgerecht)
De tijd dat men dacht dat een (voor)gerecht altijd uit vlees of vis moest bestaan, ligt gelukkig ver achter ons. Dit vegetarische voorgerecht van aubergine, paprika, walnoten en kaas is een collectieve hit. Niet alleen smaakt het heerlijk, het ziet er ook nog eens heel feestelijk uit.

4 Picanha met chimichurrisaus (hoofdgerecht)
Voor wie niet weet wat picanha is: dat is het staartstuk van het rund. Het vlees doet het heel goed op de barbecue, maar minstens zo goed op een mooie gedekte kersttafel. Zeker in combinatie met deze overheerlijke chimichurrisaus. Bijkomstig voordeel: binnen een uur staat ‘ie op tafel!

5 Vispakketjes met venkel (hoofdgerecht)
Venkel en vis combineren is altijd een goed idee. En al helemaal als dat resulteert in dit soort heerlijke culinaire cadeautjes. Letterlijk, want het idee is dat je de pakketjes – nadat je ze uit de oven of stoompan haalt – dichtgevouwen op de borden serveert.

6 Lamsvlees met venkel (hoofdgerecht)
We blijven nog even in de venkel-sferen, want deze plant combineert nou eenmaal heel erg goed met allerlei producten. Met lamsvlees, bijvoorbeeld. Voor dit gerecht heb je geen waslijst aan ingrediënten nodig, met een flinke lamsrack, venkelknollen, zongedroogde tomaten, knoflook, Tromp & Rueb Kruidenazijn en vloeibare honing heb je eigenlijk alles wel zo’n beetje in huis. Heerlijk!

7 Penne met pompoen en tofu (hoofdgerecht)
Een vegetarisch hoofdgerecht kan in dit lijstje niet ontbreken. Deze pasta met pompoen en tofu is bijzonder gemakkelijk te maken, maar niet minder lekker. Op smaak te brengen met citroenrasp, peper, zout en peterselie, maar voel je niet bezwaard er nog een keur aan andere kruiden aan toe te voegen.

8 Appelmuffins (nagerecht)
Het is altijd weer een stil gevecht om na zo’n copieuze maaltijd nog ruimte te houden voor het dessert. Tip: kies voor een licht nagerecht, zoals deze appelmuffins. In plaats van geraffineerde suiker gebruiken we kokosbloesemsuiker – een ‘gezondere’ suikersoort.

9 Meringues (nagerecht)
‘Voor mij liever geen meringues, daar houd ik niet zo van.’ Heb je dat ooit iemand horen zeggen? Precies. Het enige wat je nodig hebt is eieren, bruine basterdsuiker, Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt, maïzena en een snufje zout. Decoreren kan natuurlijk altijd – vooral leuk voor kinderen om aan tafel te doen!

10 Peren-vijgen-compote (nagerecht)
In een handomdraai gemaakt en o zo lekker is deze compote. Die op zichzelf al heel lekker smaakt, maar ook bijzonder goed te combineren is met een kaasplankje.

Tip: varieer met lekkere dressings bij de salade! Bekijk vooral onze suggesties voor een aantal heerlijke, verfrissende dressings waaronder frambozendressing, sinaasappeldressing of avocadodressing.

Zin in inspiratie voor nog meer heerlijke gerechten? Bekijk ons uitgebreide aanbod aan heerlijke recepten op de site van Tromp & Rueb.