fbpx

Frisse aardappelsalade

Een aardappelsalade van Bart van Berkel gemaakt met Tromp & Rueb Natuurazijn op eikenhout gerijpt. Masterchef winnaar Bart van Berkel heeft gerechten met Tromp & Rueb azijn gemaakt, die als video te zien zijn op FoodTube.

Ingrediënten

Bereiding

Kook de aardappelen met schil in zout water gaar.
Bak de spekjes krokant en bewaar een deel van het vet in de pan.
Daarna bak je 2/3 van de fijngesneden sjalot samen met de knoflook op matig vuur in het bewaarde vet en zet apart. Vervolgens meng je de overige fijngesneden sjalot met 3 el Tromp & Rueb Kruidenazijn  in een kom en zet apart. De sjalot krijgt hierdoor een milde zure smaak.
Meng de yoghurt met de Tromp & Rueb Kruidenazijn, zout, peper en olijfolie.
Giet de aardappelen af als ze gaar zijn, schil de aardappelen (of niet) en snijd ze in parten. Giet de yoghurtdressing over de aardappelen als ze nog warm zijn, zodat de aardappel de dressing goed kan absorberen. Voeg de uitgelekte en glazige sjalotjes toe.
Verwijder de stelen van de groene kruiden en snijd de blaadjes fijn. Snijd de augurken in grove stukjes en meng alles samen met de spekjes en de aardappelen. Serveer lauwwarm of koud.

Zie het videorecept op de website van FoodTube

Eet smakelijk!